Auto7 Iulie 2008de Dan Damian

Lectura de un minut

Actiunile General Motors au atins la cel mai mic nivel din ultimii 53 de ani, iar acest lucru creeaza temeri legate de viitorul producatorului de masini, anunta BBC News.

Banca de investitii Merrill Lynch a avertizat ca GM are nevoie de fonduri si ca un posibil faliment “nu este imposibil”.

Posibil faliment la GM?GM a fost afectata de scaderea vanzarilor in Statele Unite, dupa ce consumatorii s-au directionat catre autoturisme mai mici si mai eficiente, din cauza scumpirii pretului la petrol.
Actiunile GM au atins pragul minim de 9,96 de dolari, iar inainte de inchidere sedintei de miercuri a scazut cu 15%, la 9,98 de dolari.

Pretul actiunii a atins cel mai mic nivel din 1954, cand pretul actiunii a atins nivelul de 9,92 de dolari. Actiunile GM au scazut cu 60% in acest an si Merrill Lynch anticipeaza ca actiunile pot scadea in continuare.

“Credem intr-o potentiala scadere a actiunilor pana la 7 dolari per actiune, iar falimentul este posibil daca piata continua sa se deterioreze si daca nu se efectueaza o marire de capital semnificativa”, a declarat analistul John Murphy. Merrill a avut o predictie anterioara de 28 de dolari pe actiunile GM.

David Healy, analist din cadrul Burnham Securities este mai putin pesimist in legatura cu perspectivele GM.
“Parerea mea este ca este putin probabil sa se apropie de faliment. Dar conditiile din industria auto sunt foarte grele pentru toata lumea in acest moment, in special pentru General Motors, de aceea lumea vede posibilitatea unui faliment”, a declarat Healy.

In iunie vanzarile din Statele Unite au scazut cu 18,5% fata de aceeasi perioada a anului 2007. Cu toate acestea cifrele au fost destul de bune, iar scaderea vanzarilor a fost mai mica decat a rivalilor de la Toyota, care au raportat o scadere a vanzarilor cu 21,4%.

Citeste tot articolul pe Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.