Daimler a preferat Ungaria ca destinatie pentru o noua fabrica, unde va construi noile generatii ale claselor A si B de la Mercedes-Benz. Am pierdut astfel o investitie de 800 de milioane de euro si 2.500 locuri de munca. Wall-Street descrie astazi, prin vocea specialistilor, cum a pierdut Romania aceasta oportunitate, desi era una dintre variantele pe care nemtii le luasera in calcul pentru constructia unei fabrici in Europa de Est.

Noua fabrica se va situa la o distanta de circa 80 de kilometri fata de capitala Budapesta, iar prin aceasta investitie vor fi create 2.500 de noi locuri de munca.

Mercedes a ales Ungaria si nu Romania pentru o noua uzina"Intentionam sa construim o noua fabrica in Ungaria, pentru a ne creste competitivitatea si pentru a avea acces la potentialul neexploatat al pietelor din estul Europei", a declarat Dieter Zetsche, presedintele executiv al Daimler.

Daimler vrea ca noua fabrica sa produca patru variante aditionale pentru fiecare vehicul premium. Potrivit presei specializate, acestea vor include si o varianta cabrio cu trei usi, un SUV de dimensiuni mai reduse, o varianta cabriolet si un minivan.

Noua fabrica isi va desfasura activitatea in completarea celei din localitatea Rastatt (Germania), acolo unde sunt produse in prezent automobilele din clasele A si B ale Mercedes. Mai mult, Daimler va investi alte 600 de millioane de euro in aceasta fabrica din Germania, potrivit Automotive News Europe.

Grupul Daimler a decis amplasarea fabricii in Ungaria, in ciuda informatiilor aparute pana acum in presa, care indicau Romania ca fiind cea mai probabila locatie pentru producatorul german, pe langa Polonia si Serbia.

Discutiile la nivelul conducerii Daimler, privind locatia viitoarei fabrici, au avut loc marti, iar planurile pentru noua unitate de productie prevad o capacitate minima de 100.000 de unitati pe an.

Citeste tot articolul pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.