Porsche a pregatit un upgrade tehnic serios pentru modelul 911.

Porsche 911: Mai sportiv, mai sofisticat, mai greu de batutPorsche 911 are un loc aparte in lumea auto. Exista si alte masini la fel de sportive, de exclusiviste, unele fiind chiar si mai performante. Dar 911 este deosebit. In primul rand este vorba de design. Acest model are una dintre cele mai familiare forme din domeniul auto si nici nu e de mirare, pentru ca de-a alungul timpului, designul lui 911, in toate versiunile sale, nu a fost decat o evolutie, niciodata o revolutie. Pe masura ce generatiile 911 s-au inmultit, designul a devenit tot mai modern si mai sportiv, fara a afecta niciodata esenta.

Porsche 911: Mai sportiv, mai sofisticat, mai greu de batutPe langa asta, Porsche a facut intotdeauna exces de tehnica si performante. Prea putine articole negative s-au scris vreodata despre 911. Sigur, sunt multi care prefera altceva, dar daca ii intrebi sigur iti vor spune ca admira Porsche. Poate nu li se potriveste si prefera Ferrari sau Lamborghini, dar este putin probabil sa recunoasca faptul ca admira Porsche si in special modelul 911.

Porsche 911: Mai sportiv, mai sofisticat, mai greu de batutDesi vanzarile merg foarte bine pentru Porsche, germanii au operat un upgrade modelelor 911, modificarile referindu-se in special la partea tehnica, deja o referinta in lumea masinilor sport.
Motorul boxer de 3,6 litri, cu 6 cilindri, al modelului 911 Carrera a primit 20 CP in plus, ajungand la un maxim de 345 CP, iar Carrera S, cu motorul de 3,8 litri a ajuns la 385 CP (crestere de 30 CP).
La nivelul transmisiilor, cea mai mare noutate este cutia cu dublu ambreiaj si 7 trepte de viteza. Aceasta ofera si posibilitatea schimbarii complet automate si inlocuieste cutia Tiptronic S folosita pana acum de Porsche.

La nivel de performante nu exista o crestere spectaculoasa, Carrera S Coupe, de exemplu, accelerand de la 0 la 100 km/h cu 0,2 secunde mai rapid - in 4,5 secunde, iar in modul Launch Control timpul fiind de 4,3 secunde.

Preturile - in Germania - incep de la 69.600 euro pentru modelul 911 Carrera. Versiunile Carrera Cabriolet si Carrera S au un pret de baza de 78.000, iar Carrera S Cabriolet costa 88.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.