Britanicii de la Aston Martin au operat o serie de modificari la modelul V8 Vantage. Scopul? Mai multa putere!

Aston Martin V8 Vantage - Mai multa putere nu strica niciodata!Dupa aproape 3 ani de productie, cei de la Aston Martin au considerat necesar un upgrade pentru modelul V8 Vantage. Nu este vorba de un facelift propriu zis, deoarece nu exista modificari la nivelul designului. Este vorba doar de un upgrade tehnic, dar nu de unul oarecare.

Motorul V8 de 4,3 litri si 380 CP a fost modificat astfel incat cilindreea a ajuns la 4,7 litri, iar puterea maxima a crescut la 420 CP. Si cuplul maxim a crescut cu 15% ajungand la 470 Nm.

Aston Martin V8 Vantage - Mai multa putere nu strica niciodata!Performantele au crescut, dar nu spectaculos. Acceleratia 0-100 km/h este posibila in 4,7 secunde - fata de 4,8 secunde cat era inainte, iar viteza maxima a ajuns la 288 km/h (fata de 280 km/h).

Alte imbunatatiri constau intr-un disc de ambreiaj cu 500 grame mai usor, iar cutia de viteze automata a fost programata electronic sa raspunda mai lin in modul "Comfort" si mai agresiv in modul "Sport". De asemenea, suspensia este acum mai rigida, iar modificarile la sistemul de directie genereaza o mai mare precizie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.