Abarth a pregatit o versiune de curse pentru Fiat 500.

Abarth a publicat primele poze cu un modelul 500 Assetto Corse, model destinat celor pentru care pilotajul pe circuit este o distractie frecventa.

Fiat 500 Abarth Assetto Corse - Special pentru circuiteMasina a trecut printr-un program serios de modificari, cele de exterior fiind evidente: un nou spoiler fata, doua grile din fibra de carbon pe capota, oglinzi de curse, jante si pneuri de competitii si doua iesiri de esapament integrate in spoilerul spate, prevazut si el cu un mic difuzor de aer.

Fiat 500 Abarth Assetto Corse - Special pentru circuiteMotorul promite sa fie un deliciu. Are 1,4 litri, turbocompresor si livreaza 200 CP si 300 Nm/3.000 rpm. Puterea este destul de mare pentru o masina de talia lui 500, iar daca mai tinem cont si de faptul ca interiorul a pierdut toate elementele de confort, primind in schimb doar un roll-bar, ne putem face o idee despre cat de rapida si agila este masina pe pista. Greutatea totala a lui Assetto Corse este de doar 930 kg, iar asta inseamna un raport de 4,65 kg/CP.

Fiat 500 Abarth Assetto Corse - Special pentru circuite

Abarth Assetto Corse a fost creat de Fiat in colaborare cu inginerii de la Abarth, iar masina va fi produsa in doar 49 de exemplare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.