Cadillac CTS-V se apropie de lansare, iar americanii au pregatit o "mica" surpriza europenilor. Un tur pe Nurburgring.

Cadillac CTS-V provoaca BMW M5 si Mercedes E63 AMGNoua model Cadillac CTS-V, versiunea dopata a sedanului de clasa mare CTS va fi lansat pe piata in toamna acestui an, iar pana acum americanii au testat masina. Nu oriunde si - mai ales - nu acasa la ei. Au testat-o indelung chiar pe taramul germanilor, circuitul Nurburgring. Aici a fost setata suspensia si tinuta de drum, exact cum au procedat si cu vechiul CTS-V.

Cadillac CTS-V provoaca BMW M5 si Mercedes E63 AMGIn ultima faza a testelor, americanii au vrut sa vada ce au realizat, dar si sa avertizeze ca, daca vor, pot realiza masini care sa rivalizeze de la egal la egal cu cele europene consacrate (BMW M5 si Mercedes E63 AMG).
Asa ca un exemplar de serie a fost cronometrat pe parcursul mai multor tururi de circuit pe Nurburgring. Cel mai bun timp a fost de 7 minute si 59 de secunde, rezultat excelent pentru o masina de dimensiunile lui CTS-V.

Cadillac CTS-V provoaca BMW M5 si Mercedes E63 AMG

Cadillac vrea sa impuna modelul CTS pe piata din Europa, iar CTS-V, vectorul de imagine, trebuie sa atraga atentia europenilor si asupra masinilor americane. Logica e simpla: masina trebuie sa afiseze performante dinamice mai bune decat concurentii europeni pentru a atrage atentia asupra ei si asta deoarece, la capitolul finisaje sau calitate a materialelor, americanii nu pot concura deocamdata cu europenii.

Cadillac CTS-V dispune de acelasi propulsor V8 de 6,2 litri ca si Chevrolet Corvette ZR1. Motorul este supraalimentat si furnizeaza 550 CP si 745 Nm.
Performantele noului CTS-V nu au fost inca anuntate de Cadillac, dar rezultatul de pe Nurburgring arata ca masina a luat foarte in serios competitia.

Mai jos aveti un video cu testul facut de Top Gear cu Cadillac CTS-V, dar este vorba de modelul mai vechi cu "doar" 400 CP. In acest test, Jeremy Clarkson arata ca CTS-V (tractiune spate) poate tine in spate un Audi S4 (quattro).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.