Bolidul nipon Nissan GT-R provoaca cele mai performante masini supersport sa-i bata timpul recent stabilit pe Nurburgring.

Nissan GT-R - printre regii circuitului NurburgringVara trecuta Porsche 911 GT2 se "lauda" cu cel mai bun timp al masinilor de strada pe circuitul german Nurburgring. Masina a parcurs un tur de circuit in 7 minute si 32 de secunde, iar cei de la Porsche au afirmat atunci ca acesta este cel mai bun timp la capitolul masini din productia de serie.

Nissan GT-R - printre regii circuitului NurburgringCum recordurile sunt facute pentru a fi batute, mai devreme sau mai tarziu, japonezii de la Nissan au incercat sa coboare sub acest timp cu noul GT-R, cea mai puternica masina din gama Nissan. La prima incercare Nissan GT-R a obtinut un timp de 7 minute si 38 de secunde, dar niponii nu s-au multumit cu atat. Au mai facut o incercare, la ceva timp dupa prima, cu acelasi pilot la volan si au inregistrat un timp de 7 minute si 29 de secunde, adica cu 3 secunde mai bun decat cel stabilit de Porsche 911 GT2.

Nissan GT-R are un propulsor V6, de 3,8 litri, care produce 480 CP cu ajutorul a doua turbocompresoare. Tractiunea este integrala, iar cutia de viteze este una cu dublu ambreiaj. Masina accelereaza pana la 100 km/h in sub 4 secunde si atinge peste 300 km/h.

Sursa: MotorAuthority


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.