Uzina din Dingolfing a aniversat o cifra rotunda importanta: 5 milioane BMW Seria 5 produse pe parcursul a 5 generatii.

BMW a produs 5 milioane de Seria 5Totul a inceput in anul 1972 cand BMW a finalizat noul sediu BMW: la Salonul Auto de la Frankfurt era prezentata prima generatie BMW Seria 5. Modelul primea si o noua codificare - prima cifra reprezenta clasa, iar urmatoarele doua reprezentau capacitatea cilindrica a motorului. Primele unitati erau produse inca in Munchen, pentru ca in toamna anului 1973 productia sa fie mutata in noile uzine din Dingolfing. Inca de la prima generatie a Seriei 5, produsa in 699.094 unitati, numarul de automobile BMW din aceasta clasa s-a dublat.

In vara anului 1981 a fost prezentata cea de-a doua generatie. O premiera revolutionara a fost decizia, in 1983, de a intra cu BMW 524td in disputata lupta a automobilelor cu motoare turbodiesel. A doua generatie BMW Seria 5 a cumulat, la sfarsitul productiei, 722.328 de unitati.

In ianuarie 1988 a urmat cea de-a treia generatie (1.333.438 unitati produse) care, pentru prima data pentru BMW, in istoria acestui segment, a fost prezentata numai cu motoare de sase cilindri. Cu denumirea "touring" gama de modele era completata, incepand cu 1991, cu versiunea break.

In 1995 a fost prezentata cea de-a patra generatie a carei productie a totalizat 1.470.757 de exemplare.

BMW a produs 5 milioane de Seria 5

Actuala generatie BMW Seria 5, care a trecut de un milion de exemplare produse, mai are in fata cativa ani de comercializare pana la introducerea urmatoarei generatii.

Dingolfing este cea mai mare uzina BMW si este locul de productie pentru modelele BMW Seria 5, Seria 6 si Seria 7, precum si pentru caroseriile Rolls-Royce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.