A doua versiune de caroserie a lui Clio III intra anul viitor pe piata break-urilor de clasa mica.

Renault Clio break vine in Romania anul viitorDaca primele doua generatii de Clio nu au avut un reprezentant si in segmentul break-urilor, cu cea de treia generatie Renault face o schimbare de strategie propunand si versiunea break.

Francezii au denumit masina Clio Sport Tourer, vrand astfel sa atraga atentia ca noul Clio break nu va fi o masina ce se va remarca doar prin aspectul practic. Renault insista si pe caracteristicile dinamice ale lui Clio break. Evident nu este vorba de un model cu inclinatii sportive, acel "sport" din denumirea masinii referindu-se mai degraba la usurinta in conducere si la manevrabilitate.

Renault Clio break vine in Romania anul viitorMulta lume se astepta ca francezii sa vina mai intai cu versiunea berlina a lui Clio, stiut fiind succesul de care s-a bucurat Clio Symbol pe pietele din Europa de Est, implicit si in Romania. Renault si-a permis insa sa lanseze versiunea break pentru ca segmentul berlinelor mici va fi in continuare acoperit de acelasi Clio Symbol pe care il stim cu totii, masina fiind pastrata in productie.

Noul Clio break va dispune de patru variante de motorizari pe benzina (1,2 litri cu 75 sau 80 CP si 1,6 litri cu 100 sau 110 CP) si de trei versiuni diesel (1,5 dCi cu 70, 85 si 105 CP).

Renault Clio break vine in Romania anul viitorLungimea masinii este de 4,2 metri, cresterea fata de Clio hatchback la acest capitol fiind folosita in cea mai mare parte pentru suplimentarea volumului portbagajului. Acesta ofera 439 litri, cu 50% mai mult decat hatchback-ul.

Clio Sport Tourer va fi asamblat la uzina din Bursa (Turcia), alaturi de Clio Symbol, Megane Sedan si Clio III. Masina va fi lansata la 21 decembrie pe piata italiana, iar la inceputul anului viitor va debuta pe celelalte piete din Europa.

Voi ce parere aveti despre Clio III? Daca aveti sau ati condus unul, cum vi se pare fata de Clio II?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.