Bernd Hutter, seful departamentului sport al Renault Germania a avut ambitia sa faca un Logan de 200 CP. Si a reusit!

Operatia prin care Logan-ul a ajuns sa aiba sub capota 200 CP se poate numi si transplant si tuning. Transplant pentru ca masina a primit mai multe "organe" de Clio RS si tuning pentru ca germanul a apelat la cateva repere destinate cresterii puterii motorului.

De la Clio RS a fost preluat motorul de 2 litri, care dezvolta 179 CP. Dar, cum cifra nu arata prea rotund, un filtru de aer sport si un nou sistem de evacuare au dus puterea maxima la 200 CP. Pentru a gestiona cei 200 CP, cutia de viteze standard a fost inlocuita cu una secventiala cu 6 trepte, donata de versiunea de curse Clio Cup. Suspensia a fost si ea modificata, masina fiind mai rigida si mai joasa, iar franele au fost optimizate pentru deceleratii mai bune. Viteza maxima a ajuns la 210 km/h.

Interiorul este o combinatie intre unul normal si unul de curse. Habitaclul a fost prevazut cu un rollcage, volanul este unul sport, iar scaunele sunt de la Recaro.

Masina este unicat, iar proprietarul apreciaza ca valoarea ei este de aproximativ 43.000 de euro.

Dacia Logan de 200 CP!Dacia Logan de 200 CP!Dacia Logan de 200 CP!

Sursa: www.autobild.de

Comunitatea SOTTO
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea SOTTO!
Sugestiile si parerile sunt binevenite!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.