Suedezii se tin de cuvant. Acum ceva timp au anuntat o supermasina ecologica si acum au aparut primele fotografii.

Koenigsegg CCXR este una din putinele masini supersport a caror tehnologie tine cont de emisiile de noxe. Suedeziilor le plac solutiile antipoluare si le aplica chiar si unor masini care pot beneficia de eventuale exceptii in ceea ce priveste legislatia de protectie a mediului.

Modelul CCXR este un CCX al carui motor a fost modificat in asa fel incat sa functioneze cu bioetanol E85, combustibil care permite reducerea emisiilor de CO2. Remarcabil este faptul ca nu s-a facut nici un compromis la nivelul performantelor. Motorul V8 de 4,7 litri dispune de doua turbocompresoare capabile sa livreze o presiune de 1,5 bar, iar puterea maxima a ajuns astfel la impresionanta valoare de 1.018 CP/7.200 rpm. Cuplul maxim este si el la un nivel excelent, 1.060 Nm/6.200 rpm, gratie celor doua turbine.

Performantele dinamice ii cam dau dureri de cap lui Veyron. Koenigsegg CCXR ajunge la 100 km/h in 2,8 secunde si poate depasi pragul de 400 km/h, deocamdata doar teoretic. Consumul mediu de 22 litri/100 km este foarte bun daca tinem cont de puterea imensa a motorului.

Cei peste 400 km/h au insa pretul lor. CCXR costa cam 1,5 milioane de euro. Adica o suma care garanteaza accesul la cheile unui Veyron mai putin ecologic si mult mai gurmand.

Ecologic la 1018 CP! Koenigsegg CCXR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.