Kia a anuntat ca, incepand cu a doua jumatate a anului viitor, va oferi o varianta ecologica a modelului cee’d.

Kia continua promovarea modelului cee’d, cel mai important model al constructorului la ora actuala, anuntand ca masina va avea si o varianta optimizata din punct de vedere al consumului si emisiilor poluante.

Pentru a realiza un consum de 3,9 l/100 km, valoare cu 17% mai mica decat consumul normal al motorului turbodiesel 1,6 CRDi (90 CP), cei de la Kia au imbunatatit sensibil aerodinamica masinii. De la un coeficient aerodinamic de 0,33 s-a ajuns la 0,29, dar asta nu e tot. Sistemul de injectie a fost optimizat, frecarile interne ale motorului reduse, iar jentile de 17 inch sunt incaltate cu pneuri speciale.

Cursa modelelor ecologice continua: Kia eco cee’d - 3,9 l/100 km
De asemenea, Kia a preferat montarea unei cutii de viteze cu 6 rapoarte (fata de cea standard cu 5 trepte) la care treptele patru, cinci si sase sunt modificate pentru a scadea turatia motorului la mersul cu viteza constanta pe autostrada.

Plansa de bord contine un indicator care arata cand trebuie schimbata treapta si unul care recomanda o anumita treapta a cutiei de viteze, in functie de viteza masinii si turatia motorului.

Nu in ultimul rand, o mare parte din economia de combustibil se datoreaza sistemului ISG (Idle Stop&Go), care opreste automat motorul in aglomeratie, pornirea lui fiind oprata automat cand soferul apasa ambreiajul.

Kia eco cee’d va fi disponibila in variantele cu 3 si 5 usi, dar si in varianta break.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.