BMW are un stand impresionant la Salonul Auto de la Frankfurt si constructorul german s-a simtit dator sa-l orneze cu cateva modele deosebite.

Cel mai asteptat model a fost noul BMW X6, crossover-ul caruia BMW ii spune SAC (Sports Activity Coupe). Ei bine, X6 nu cred ca va dezamagi vreun fan al marcii bavareze. Pur si simplu arata ca un SUV coupe, chiar daca are 5 usi. Partea frontala este agresiva si elaborata ca design, dar senzatie face partea din spate. Foarte plonjata, aceasta se imbina armonios cu spatele masiv, hayonul avand integrat si un mic eleron care subliniaza dinamica sugerata de forma caroseriei. Vizual, aceasta forma cu totul altfel pentru un BMW, impreuna cu garda la sol caracteristica SUV-urilor, traseaza imaginea unei masini deosebite.

X6 va avea probabil o dinamica de invidiat pe sosea si va lasa pe planul doi abilitatile off-road. Arata pur si simplu prea dinamic pentru un off-road. Oricum masina merita un articol separat, care va veni cat de curand, cu detalii tehnice complete.

SPECIAL Frankfurt. Noutatile BMW. Cap de afis: X6
Pentru cei ce credeau ca designerii BMW ar fi in pana de idei, constructorul german a expus conceptul CS. Nu e nou, dar face senzatie. Concept CS vrea sa combine caracteristicile unei limuzine de lux cu abilitatile dinamice ale unei masini sport, dar este si un raspuns la coupe-ul cu 4 usi al lui Mercedes, modelul CLS.

Standul BMW, amplasat intr-o locatie speciala din cadrul complexului Messe, este dispus pe doua nivele, partea de jos fiind rezervata in mare parte modelelor dezvoltate sub sloganul "EfficientDinamycs", adica modele cu motoare cunoscute, dar optimizate pentru a consuma mai putin si pentru a reduce emisiile de noxe.

Bineinteles ca sunt prezente si modelele M. Coupe-ul M3 este poate cel mai interesant M prezent, alaturi de noul M5 Touring. Mai puteti admira si Hydrogen 7, versiunea alimentata cu hidrogen a Seriei 7, dar si creatiile departamentului "Individual".

Galerie foto

Dan Damian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.