Doi britanici au intrat in Cartea Recordurilor dupa ce au parcurs traseul Tokyo - Londra pe noua retea de drumuri Asian Highways.

Richard Meredith si Phil Colley au parcurs traseul de 16.000 de kilometri in 49 de zile pe Asian Highways, intr-un Aston Martin V8 Vantage, scopul calatoriei fiind unul caritabil. Cei doi britanici au vrut sa atraga atentia asupra importantei sigurantei rutiere si au strans bani in numele UNICEF pentru a sustine programele de educatie rutiera pentru copii din China.

Masina cu care cei doi au reusit sa parcurga traseul este un Aston Martin V8 Vantage de serie, dar care beneficiaza de garda la sol mai mare si de un scut de protectie a motorului. Mai mult, inainte de a parcurge cei 16.000 de kilometri, masina avea deja la bord aproximativ 160.000 de kilometri, parcursi in cadrul unui test anterior de fiabilitate.

Conform statisticilor, in cele 49 de zile cat a durat calatoria, circa 150.000 de oameni au murit in intreaga lume din cauza accidentelor rutiere, dintre care aproximativ 25.000 de copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.