VW a anuntat cu ce ii va delecta pe vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt. Nu mai putin de 8 premiere mondiale.

Capul de afis al standului Volkswagen va fi, fara indoiala, noul Tiguan, singurul SUV, spun germanii, echipat doar cu motoare supraalimentate. Tiguan va dispune la debut de doua motoare TDI, unul de 140 CP si unul de 170 CP, cu tehnologie common rail. Ambele propulsoare respecta deja normele Euro 5, obligatorii din 2009.

Volkswagen va aduce la Frankfurt sase noi modele BlueMotion (versiuni mai economice ale unor modele existente pe piata). Germanii au prezentat deja Polo BlueMotion (consum de 3.8 l/100 km si emisii de 99 grame CO2/100 km) si Passat BlueMotion (consum de 5,1 l/100 km si emisii de 136 grame CO2/100 km).

Poate cel mai interesant va fi insa City Expert. Despre acest concept VW nu au lasat sa se afle mai nimic. Nu a fost data nici o poza, iar comunicatul de presa spune doar ca masina dispune de motor amplasat in spate. E posibil sa fie vorba de proiectul unui model low cost, avand in vedere ca numele City Expert presupune abilitati preponderent citadine. Interesant este insa de ce au ales germanii solutia motorului montat in spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.