Constructorul german promite cresteri de putere concomitent cu scaderea consumului si a noxelor.

Pentru inceput, cei de la Audi vor face un upgrade motorului V6 TDI de pe Audi A4 si Audi Q7. Propulsorul de 3 litri va dezvolta cu 7 CP mai mult, adica 240 CP, iar cuplul maxim va creste cu 50 Nm, de la 450 Nm la 500 Nm, fiind oferita si varianta cu 550 Nm.

Emisiile de noxe vor scadea considerabil si vor respecta atat normele foarte stricte de poluare ale statului California, cat si normele Europene Euro 5.

Audi revizuieste motoarele diesel
Responsabile pentru aceste performante sunt noile injectoare piezoelectrice, dar si imbunatatirea supraalimentarii. Mai mult chiar, Audi spune ca procesul de combustie este mult mai bine coordonat de niste senzori speciali care ar putea fi plasati chiar in interiorul camerei de combustie.

Audi planuieste si dezvoltarea unui sistem de propulsie hibrida, cu un motor electric plasat intre motor si transmisie, pe care il va oferi pentru cateva modele din gama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.