Cei de la BMW au inceput o ofensiva impotriva consumului. Culmea e ca vor s-o combine cu cresterea performantelor. Si le reuseste.

Cel mai nou motor turbodiesel al nemtilor este unul de 2 litri si este montat pe Seria 1, versiunea cu trei si cinci usi. Modelul se numeste 123d si afiseaza cifre foarte interesante la performante si consum. Propulsorul cu 4 cilindri in linie, construit integral din aluminiu dezvolta 204 CP cu ajutorul tehnologiei TwinTurbo. Asta se traduce printr-o acceleratie 0-100 km/h in aproximativ 7 secunde, in conditiile in care consumul mediu inregistrat este extraordinar: 5,2 litri la 100 km, atat pentru versiunea in 3 usi, cat si pentru cea cu 5 usi.
Modelul 123d sta foarte bine si la emisiile de noxe. La fiecare kilometru parcurs, 123d emite doar 138 de grame de dioxid de carbon.

204 CP si consum mediu de 5,2 l/100 km!

Noua versiune face parte din programul BMW EfficientDynamics care isi propune obtinerea unor consumuri reduse de combustibil, cresterea performantelor si emisii de noxe cat mai scazute.

Nemtii se mai lauda cu cateva recorduri. Ei spun ca noul propulsor este primul turbodiesel construit complet din aluminiu care reuseste sa obtina un raport de peste 100 CP/litru si ca 123d este prima masina de productie mare cu peste 200 CP care are emisii de dioxid de carbon sub 140 g/km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.