"Sculpteaza" curbele ca o masina si se inclina asemenea unei motociclete!

"Sculpteaza" curbele ca o masina si se inclina asemenea unei motociclete!

De fapt, Carver One nu este nici masina, nici motocicleta, ci le reuneste cu stil pe ambele. Acest model inedit combina cu succes senzatia si vitezele atinse de o motocicleta cu protectia si stabilitatea unei masini.

Moto-masina Carver OneLa inceputul anilor '90 Anton van den Brink s-a intrebat daca cineva care cantareste aproximativ 100 kg are intr-adevar nevoie de un mijloc de transport alcatuit din 2.5 tone de otel. Convins fiind ca mobilitatea este suficienta pentru a garanta satisfactia unei astfel de persoane la volan, a conceput Carver One imediat ce a ajuns in Olanda.

Moto-masina Carver OnePrima serie de Carvere hand-made a fost produsa propriu-zis in 2003. Pentru ca numarul vanzarilor a crescut semnificativ, compania a decis ca in 2006 sa colaboreze cu Prodrive, unul dintre cei mai mari furnizori de autovehicule sportive, pentru a concepe un prototip care arata bizar, dar va reprezenta tipul de autoturism al viitorului, dupa spusele constructorului. Carver One va fi prezentat la salonul de la Geneva in versiune de serie.

Moto-masina Carver OnePrincipalele imbunatatiri fata de modelele precedente s-au efectuat la nivelul sistemului de franare (frana manuala inclusa), al suspensiilor, al sistemul anti-soc frontal, al motorului care face parte dintr-o noua generatie Daihatsu si al sistemul DVC. Design-ul capotei, al rotilor si interiorul au fost de asemenea readaptate.

Motorul cu patru cilindri de sub habitaclu (68 CP) asigura o viteza maxima de 185 km/h, cu un consum mediu de 5.8 l/100 km, puterea fiind transmisa in totalitate rotilor posterioare. Insa punctul sau forte consta in abilitatea de a vira. Carver One se poate inclina de pe o parte pe cealalta intr-o secunda. Astfel, siguranta in cazul virajelor de urgenta va spori, iar obstacolele vor putea fi evitate. Este ca si cum ati avea libertatea de a stabili propriul traseu, pe care sa il parcurgeti cu un autovehicul personalizat in functie de propriile dorinte. Pentru soselele autohtone probabil ca acest triciclu motorizat ar fi solutia ideala de transport...

Carver cantareste 670 kg si poate atinge 100 km/h in 8.2 secunde. Roata din fata are 17 inches si este atasata unui brat cu suspensie hidraulica. Acoperisul este detasabil, iar interiorul elegant, imbracat in piele alcantara, contine printre altele sistem audio cu MP3 si navigatie GPS. Nu este dotata cu aer conditionat, insa are sistem de incalzire. Este disponibil in mai multe variante de culori, la pretul de 45.000 $.

Pentru cei care nu au ocazia sa experimenteze senzatia de a conduce moto-masina, pilotul de Formula 1 Jensen Button a supus Carve One unui test, iar zambetul afisat ulterior aproape ca spune totul... Totusi verdictul a fost: "nebunie absoluta, fantastic!"

Un articol de Bogdan Pavel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.