O performanta mai mare decat a fi nominalizat la categoria "cel mai bun", este ca acest lucru sa se intample in repetate randuri.

O performanta mai mare decat a fi nominalizat la categoria "cel mai bun", este ca acest lucru sa se intample in repetate randuri.

In domeniul auto, un exemplu concret este Jaguar XJ, premiat pentru a doua oara consecutiv cu titlul "Luxury Car of the Year" in cadrul evenimentului Bussiness Car Awards 2006.

Masina de lux a anuluiJaguar XJ a fost votat exclusiv de cititorii Bussiness Car si preferat in competitia unor marci celebre ca Lexus, BMW sau Audi. Geoff Cousins, Managing Director al filialei Jaguar din UK s-a declarat incantat de obtinerea titlului, in primul rand pentru ca acesta confirma succesul modelului pe piata britanica, demonstrat de sporirea vanzarilor cu 23% in 2006, fata de anul precedent. Odata cu introducerea motorului diesel in 2005, XJ a devenit mai competitiv pe piata automobilelor. Daca avem in vedere si lansarea de anul trecut a Mercedes S-class, Jaguar devine un nume mai mult decat interesant.

Reteaua dealerilor Jaguar a fost cel mai bine cotata in randul clientilor - rating de 74% raportat la cifra medie a industriei, de 64%. Dealerii Jaguar se situeaza in top la capitolul organizare si calitate a serviciilor.

Eleganta pe patru roti

Jaguar XJ atrage priviri la saloanele auto de lux, gratie design-ului update si elementelor tehnice aditionale. Designerii au diversificat optiunile atat la interior cat si la exterior, printr-o gama de culori cu denumiri "personalizate": Porcelain, Lunar Grey, Blue Prism, Frost Blue etc. Eleganta structurii revolutionare din aluminiu si tehnologia spatiala pe care o foloseste ii confera unicitate. Mai exact, seria de lux Jaguar XJ este prima care incorporeaza tehnologia de nituire utilizata in domeniul spatial. Este usor manevrabila si agila datorita combinatiei dintre caroseria usoara si suspensia pneumatica cu reglare automata a inaltimii.

Masina de lux a anuluiDermot Harkin, Brand Manager al Jaguar XJ a declarat ca "masina din aluminiu este un model de lux conceput excelent, cu care se convietuieste placut. Formula premiata in 2007 este cu atat mai atractiva pentru clienti, cu cat tehnologia si designul sau au fost readaptate la standarde superioare".

Gama XJ include patru versiuni de motoare puternice: XJ6 de 3 litri, V8 de 3.5 litri respectiv 4.2 litri, si V8 de 4.2 litri supraalimentat de 400 cai putere. Eleganta design-ului ascunde o gama larga de tehnologii, intre care faruri bi-xenon de inalta intensitate, senzori amplasati in barele de protectie pentru detectarea obstacolelor invizibile la parcare, airbag-uri laterale si pentru cap, oglinzi exterioare cu rabatare electrica, sistem automat de incalzire a geamurilor, stergatoare de parbriz cu senzori pentru ploaie, protectie adaptiva A.R.T.S. pentru impact si sistem de control adaptativ al vitezei de croaziera (detecteaza vehiculele mai lente din fata si schimba automat viteza). Are interiorul imbracat in piele croita manual, sistem de climatizare, sistem de navigatie cu ecran tactil (pana la 20 de destinatii), sistem audio cu 12 difuzoare, volan multifunctional, pedale reglabile electronic si tetiere cu ecran video. Accesoriile includ magazie de CD-uri si casti ultraperformante.

Preturile seriei XJ sunt cuprinse intre 80.120 € si 137.255 €, cu taxe incluse.

Foto: carwalls.com

Un articol de Bogdan Pavel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.