Auto 21 Iulie 2010 00:05
Audi va prezenta primul sau coupe cu 4 usi inaintea Salonului Auto de la Paris.

Despre un coupe cu 4 usi de la Audi se vorbeste de mai mult timp. Mai ales de la inceputul anului trecut, cand germanii au aratat conceptul Sportback la Detroit.

Era de asteptat ca Audi sa duca acest concept catre productia de serie, pentru a avea in gama in concurent pentru Mercedes CLS, primul coupe cu 4 usi din era moderna. Noul A7 Sportback va concura cu a doua generatie a lui Mercedes CLS, asteptata sa debuteze curand, poate chiar la Salonul Auto de la Paris, din toamna acestui an.

Despre A7 Sportback se stie ca va miza pe motoarele din gama Audi si va avea platforma viitoarei generatii A6, care - de asemenea - nu va intarzia prea mult.

Conceptul Sportback este echipat cu propulsorul V6 de 3 litri, care produce - in versiunea pentru piata americana – 225 CP si 550 Nm. Puterea este transmisa celor patru roti prin intermediul sistemului quattro si al cutiei de viteze Tiptronic, cu 7 trepte. Cu o greutate de 1,8 tone, Sportback poate accelera de la 0 la 100 km/h in mai putin de 7 secunde, viteza maxima fiind de 245 km/h. Consumul mediu este excelent pentru dimensiunea motorului si greutatea masinii. TDI-ul V6 afiseaza un consum mixt de doar 5,9 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 156 grame/km. In termeni europeni, asta inseamna ca masina respecta deja standardele Euro 6, ce vor fi obligatorii din 2014, iar in termeni americani inseamna ca Sportback poate circula si in statul California, adica statul cu cele mai stricte norme in ceea ce priveste emisiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.