Auto 6 Iulie 2010 00:05
David Coulthard a testat modelul electric SLS AMG pe care Mercedes il vede in productia de serie in 2015.

Mercedes cocheteaza serios cu ideea de automobile electrice si nu la un nivel oarecare cu chiar in segmentul supersport. Asa ca nemtii insista pe ideea unui SLS AMG electric, conceptul fiind deja construit si functional. David Coulthard, fostul pilot de Formula 1 stie cel mai bine acest lucru.

SLS AMG E-Cell este complet functional, dar pana la lansarea pe piata sunt toate sansele ca tehnologia sa fie substantial imbunatatita. Deocamdata, bolidul german a primit 4 motoare electrice, plasate pe ambele punti, langa roti. Practic, masina este una cu tractiune integrala. Nemtii au mai facut si cateva modificari la suspensie, pentru a putea insera motoarele si grupul de baterii.

SLS AMG E-Cell afiseaza aproape aceeasi putere maxima si cam aceleasi performante ca si modelul pe benzina. Puterea maxima este de 533 CP, iar cuplul ajunge la 880 Nm. In aceste conditii, masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4 secunde. Nemtii nu spun insa si ce viteza maxima poate atinge bolidul, stiut fiind faptul ca modelele electrice au o problema cu viteze foarte mari. In plus, la viteze mari, bateria de descarca extrem de repede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.