Ultimul BMW Art Car, realizat de Jeff Koons, a fost prezentat in premiera mondiala la Paris, automobilul participand la Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

BMW Art Car„Panza” lui Koons este un model BMW M3 GT2 care a fost omologat pentru a putea lua startul la editia din acest an a celei mai faimoase curse de anduranta din intreaga lume.

BMW Art CarArtistul utilizeaza tonalitatile cromatice saturate - specifice pentru lucrarile lui - pe un fundal negru ce contrasteaza cu interiorul argintiu al automobilului, de asemenea ales de Koons. Designul subliniaza imaginea dinamica a unui automobil de curse, chiar si atunci cand stationeaza.

Sub directa indrumare si supervizare a lui Koons, proiectul sau BMW Art Car a fost produs in cooperare cu o echipa de ingineri si designeri BMW la Schmid Design, in Bavaria.

BMW Art CarA fost utilizat tiparul digital pe automobilul invelit in vinil, acoperit de un dublu strat transparent pentru evidentierea culorii. Pentru aplicarea pe caroserie a sutelor de linii dinamice concepute de Koons, designul CAD a fost transferat din tridimensional in bidimensional pentru procesul de tiparire si apoi aplicat cu migala pe intregul automobil, precum si pe diferitele piese de schimb.

BMW Art CarDesignul conceput de Koons incorporeaza o multitudine de culori contrastante care au rolul de a comunica estetica puterii. Conceptul a fost transformat in linii de culoare puternic ascutite. Gazele de evacuare au fost reprezentate pe partea din spate a automobilului pentru a simula puterea acestuia. In plus, doua inele grafice amplasate pe partea din spate reprezinta accelerarea supersonica.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.