Autoexpress spune ca Bugatti ar fi pus deja la punct un model electric, foarte puternic.

Bugatti VeyronToti producatorii de volum testeaza/tatoneaza masinile electrice, unii (putini) le ofera deja in serie, iar altii sunt la cativa ani distanta de primele modele. Este tehnologia viitorului si nimeni nu vrea sa fie prins pe picior gresit, asa ca sunt investite sume foarte mari in cercetare.

Bugatti VeyronDaca la nivelul productaorilor de volum aceste masini sunt asteptate, constructorii de masini supersport au o mare problema. In cazul lor nu mai este vorba de "transport" ci de o cu totul alta filosofie, care are la baza pasiunea si performanta. Iar pasiunea pare iremediabil legata de motoarele mari, foarte puternice, pe benzina.

Bugatti VeyronChiar si Ferrari a anuntat ca se gandeste ca peste cativa ani sa produca un model hibrid. Adica usor mai ecologic, dara fara sa renunte la motorul cu ardere interna, pentru ca in nici un caz clientii nu ar accepta un Ferrari electric. Este un compromis facut pentru reducerea emisiilor de CO2, dar si din ratiuni de marketing.

Bugatti VeyronEi bine, in acest timp se pare ca Bugatti a luat in serios masinile electrice si tatoneaza terenul. Autoexpress spune ca Bugatti are deja un model electric, un prototip ale carui motoare sunt capabile sa produca circa 800 CP. Britanii mai spun insa ca Bugatti nu va arata acest model publicului, el fiind foilosit strict pentru testarea tehnologiei de propulsie electrica.

Evident, este greu de crezut ca Bugatti ar fi putut dota acest model cu niste baterii care sa asigure o autonomie decenta, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar vrea sa-l prezinte, chiar si cu titlul de concept/studiu.

via WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.