Constructorul auto japonez Toyota si producatorul american de masini sport electrice Tesla Motors Inc. vor colabora pentru a fabrica masini electrice in America, potrivit usatoday.com.

Toyota va trebui sa cumpere actiuni in valoare de 50 de milioane de dolari la Tesla Motors.

Tesla vrea sa preia fabrica New United Motor Manufacturing Inc (NUMMI) din Fremont, California, pentru a fabrica modelul electric sedan S in 2012. La fabrica americana s-au produs modelele Toyota Corolla, Tacoma si Pontiac Vibe.

NUMMI a fost creata ca un joint venture intre Toyota si GM. Fabrica din America este una dintre cele mai mari din lume si are o capacitate de productie 500.000 de autoturisme pe an.

Deschiderea uzinei va crea circa 1.000 de locuri de munca.

Pretul pentru modelul american sedan Tesla va fi de 42.600 euro, iar cu reducerea oferita de statul american va ajunge la 37.000 euro. Sedanul electric va accelera de la 0 la 100 km/h in 5,6 secunde si va avea o autonomie de 480 de kilometri. Incarcarea bateriilor se va face in 45 de minute.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.