Ford a anuntat ca in urmatorii 3 ani va dezvolta primele masini cu propulsie hibrida pentru piata europeana.

Ford pregateste propria gama de modele ecologice si a anunta ca peste 3 ani vom putrea cumpara primele masini Ford cu propulsie hibrida. Este vorba intr-o prima faza de modelul C-Max (noua generatie) care va fi oferit in versiune hibrida si ca hibrid plug-in.

Productia acestor modele se va desfasuta la uzina Ford din Spania, langa Valencia. De asemenea, aceasta uzina va produce incepand cu anul viitor si modelele Grand C-Max, cu motoare pe benzina, destinate exportului in Statele Unite.

Investitiile destinate dezvoltarii si productiei noului C-Max sunt de 300 milioane de euro, pentru 3 ani, iar din aceasta suma 27 milioane de euro au fost repatizati pentru dezvoltarea versiunilor hibride.

Ford va produce doua versiuni hibride pe baza lui C-Max. Una hibrida la modul propriu, in cazul careia bateriile care alimenteaza motorul electric se vor incarca cu ajutorul unui mic motor conventional, pe benzina si prin recuperarea energie dezvoltate la franare. Cealalta versiune, hibrida plug-in va oferi posibilitatea incarcarii bateriilor de la prizele normale si de la statiile special create in acest sens. Aceasta din urma versiune este destinata celor care circula mai mult in oras.

Ford va produce aceste versiuni doar pentru piata europeana, folosindu-se de experienta pe care a acumulat-o in ultimii ani din productia SUV-urilor cu tehnologie hibrida pentru piata americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.