Motor Trend a pus fata in fata doi bolizi japonezi de vis, chiar daca despartiti de o uriasa diferenta de pret.

Nissan GTRDoi bolizi de vis demonstreaza ca performanta se poate obtine si cu bani mai putin. Cum altfel ar putea fi explicat rezultatul probei de accelerare pe 400 de metri dintre doua masini despartite de o diferenta de pret de aproape 250.000 euro.

Lexus LFACele doua masini sunt Nissan GTR si Lexus LFA, poate cele mai performante masini japoneze la acest moment. Dincolo de pret, americanii de la Motor Trend au vrut sa vada care sta mai bine pe sfertul de mila. iar rezultatul este unul interesant. Da, Lexus LFA castiga, dar cu un avans extrem de mic, desi este mai puternic.


Nissan GTR are un deja extrem de apreciat motor V6 de 3,8 litri, biturbo, care produce 480 CP si 588 Nm. Masina poate accelera de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde si atinge o viteza maxima de 310 km/h. Avantajul lui GTR consta insa in tractiunea integrala foarte bine setata, in asa fel incat bolidul japonez este capabil de placari foarte bune.

Lexus LFADe cealalta parte, Lexus LFA este primul supercar construit de Toyota si vine cu performante extreme. Motorul este un V10 de 4,8 litri, care produce 560 CP.8.700 rpm si 480 Nm/6.800 rpm. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 3,7 secunde, iar viteza maxima ajunge la 325 km/h.

Nissan GTRProblema este insa ca aceste performante aproape similare sunt generate de doua masini extrem de diferite la nivelul pretului. Nissan GTR costa aproximativ 67.000 euro, in vreme de Lexus LFA este propus la un pret de 315.000 euro. Asadar, un Lexus LFA valoreaza cat aproape 5 Nissan-uri GTR. Oare?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.