Dacia pare sa dea lovitura cu modelul Duster. Totusi, SUV-ul autohton place la nivelul preturilor, dar nu si din punct de vedere al stilului.

Romanii abia au asteptat modelul Duster de la Dacia, iar anuntarea preturilor i-a facut sa fie si mai incantati de aceasta oferta. Vorbim despre cel mai ieftin SUV din lume, care va ajunge in aceasta luna la primii clienti.

Dacia isi pune mari sperante in acest model, sperand ca Duster sa aiba aceeasi priza la public cum a avut si modelul Logan. Oficialii Dacia au declarat ca vor face tot posibilul sa maximizeze vanzarile masinii, un prim pas fiind stabilirea unor preturi foarte mici (10.500 euro pentru cel mai ieftin model - 4x2).

Surprinzator, al doilea pas consta in aplicarea unui facelift, programat sa apara in doar doua luni! Singurele nemultumiri ale clientilor se refera la designul masinii, in special al partii frontale. Marea majoritate a romanilor sunt de parere ca Duster are o parte frontala prea bruta, fara nici un pic de finete, acestia facand comparatia cu celelalte SUV-uri de succes, mult mai dinamice la nivelul designului. Dacia raspunde acestor pareri prin operarea unui facelift, iar ceea ce vedeti mai jos este noul design al modelului Duster.

Dacia Duster facelift

In mod sigur si partea din spate va fi modificata, dar deocamdata exista numai aceasta poza, scapata pe internet de departamentul de relatii cu presa al celor de la Dacia. Exista speculatii conform carora Dacia va opera si modificari tehnice, fiind vehiculata ipoteza introducerii in oferta a motorului turbodiesel de 1,9 litri, motorizarile mici fiind de asemenea criticate de romani.

Este una dintre extrem de putinele situatii in care un producator a operat un facelift atat de timpuriu, pentru ca acest lucru insemana de fapt recunoasterea unor greseli facute la nivelul designului. Cum Dacia vede in Duster sansa de a iesi foarte bine, la nivel financiar, din aceasta criza, producatorul roman a modificat stilul masinii inca de la debutul acesteia pe piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.