Cea mai ieftina masina din lume pare sa aiba o problema cu incendiile spontane. S-a intamplat de 4 ori.

Tata Nano face furori in India, cum ar face orice masina care s-ar putea lauda cu titlul de "cea mai ieftina masina din lume". Modelul indian se confrunta insa, recent, cu o problema care poate avea consecinte grave pentru clienti.

Tata NanoUn exemplar a luat foc din senin, la doar cateva ore dupa ce fusese livrta unui client. Acesta nu avea permis, asa ca dealerul i-a oferit un sofer. In timp ce acesta conducea masina catre resedinta clientului, un alt participant la trafic le-a spus ca din spatele masinii iese fum. Soferul a avut timp s atraga masina la un loc sigur si apoi au izbucnit flacarile care au distrus masina in totalitate.

Tata NanoAcesta ar fi putut fi catalogat ca fiind un incident izolat daca anul trecut nu s-ar fi intamplat la fel cu alte 3 exemplare Tata Nano. Consecintele nu au fost atunci la fel de grave, dar problema este deja evidenta prin prisma faptului ca s-a intaplat acelasi lucru la 4 masini.

Totusi, cei de la Tata Motors spun ca Nano nu are nici o problema de conceptie, iar incidentele nu s-au petrecut ca urmare a unei erori constructive. Constructorul indian a spus ca va investiga aceasta problema, dar a refuzat sa initieze un recall pentru totate exemplarele vandute pana in prezent.

Tata NanoTata Nano, model care si-a castigat celebritatea prin faptul ca este cea mai ieftina masina din lume, este vandut acum pe piata din India, dar Tata Motors vrea s aintroduca masina si pe pietele din America si Europe, peste doar cativa ani.

Tata NanoMasina are un motor cu 2 cilindri si o capacitate de 624 cc, fiind construit integral din aluminiu. Puterea maxima este de 35 CP/5.250 rpm, iar cuplul maxim ajunge la valoarea de 48 Nm/3.000 rpm. Viteza maxima de 105 km/h este posibila si datorita faptului ca masina nu cantareste decat 600 kg. La capitolul emisii de noxe, Nano sta foarte bine, cu 101 grame de CO2/km. Un atu foarte important este consumul mediu de doar 4,1 litri/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.