Un grup de studenti germani pregatesc un Ford Focus RS pentru o cursa de anduranta.

Ford Focus RSUn experiment care ar putea evidentia viitori ingineri ai curselor are loc in Germania. Un grup de studenti de la Universitatea de Stiinte Aplicate din Cologne, Germania, pregatesc un Ford Focus RS pentru o cursa de anduranta. Si nu una oarecare. Este vorba de cursa de 24 de ore de pe versiunea de 20,8 kilometri a circuitului Nurburgring.

Masina a fost livrata de Ford in versiunea de baza, dar studentii au ceva de lucru pentru a o pregati de curse. Ei trebuie sa monteze in masina roll-cage-ul obligatoriu pentru omologare, stingatorul special, centura de siguranta cu prindere in sase puncte, precum si scaunul de curse de la Recaro.

Ford Focus RSCei 20 de studenti trebuie sa se descurce si cu montarea unei suspensii de curse de la KW, a sistemului de franare de la TKR, a sistemului de evacuare de la Bastuck, a unui rezervor special, precum si cu instalarea sistemului de ridicare automata a masinii, pentru opririle de la standuri.

Masina pregatita de acestia va fi pilotata in cursa de 24 de ore de pe Nurburgring de 4 piloti ale caror nume vor fi facute publice aproape de data de desfasurare a evenimentului.

Ford Focus RSFord Focus RS este echipat cu un propulsor de 2,5 litri, turbo, care produce 300 CP si care asigura masinii o acceleratie d ela 0 la 100 km/h in 5,9 secunde. Viteza maxima este de 250 km/h, iar problema gestiunii a 300 CP pe puntea fata a fost rezolvata de o noua suspensie si de diferentialul cu alunecare limitata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.