Maybach nu pare a mai avea un viitor din cauza vanzarilor foarte slabe, iar Daimler se gandeste sa inchida brandul.

MaybachSe speculeaza de ceva timp faptul ca Daimler pierde bani cu Maybach, dar in ultimul timp apar tot mai multe semnale ca germanii vor sa inchida aceasta marca. Nu este greu de inteles de ce. Vanzarile nu merg deloc cum ar trebui, iar asta se intampla de suficient de mult timp incat sa deranjeze, la nivel financiar, chiar si un colos cum este Daimler AG.

MaybachMaybach este un nume de referinta in industria auto, dar conceptia modelului de superlux a fost gresita de la bun inceput. Asta in conditiile in care tot mai multi spun, in special cei a caror putere financiara le permite accesul la masini de acest nivel, ca Maybach nu este decat un S-Klasse supradimensionat. Practic, problema cea mai mare a germanilor consta in faptul ca Maybach nu este chiar departe de nivelul unui S-Klasse de top, cu toate ca ajunge la un pret de cam 4 ori mai mare.

S-a ajuns la o canibalizare intre un model de referinta al celor de la Mercedes, S-Klasse, si un model special, foarte scump, dar fara avantaje reale care sa justifice banii.

MaybachMaybach mai are o problema majora. Una de piata, in conditiile in care BMW chiar a dat lovitura cu Rolls-Royce. Modelul englez are un nume mai puternic, dar are si niste avantaje care il diferentiaza de orice exista acum in segmetul superlux. Phantom arata cu totul altfel si ofera acel nivel de prestigiu pe care Maybach nu l-a gasit pana acum. Practic, Rolls-Royce este singur intr-o liga pe care o domina exemplar.

MaybachEste adevarat ca Phantom nu este nici mai rapid, nici mai puternic, nici mai dinamic decat Maybach. Dar nu asta vor clientii care se orienteaza catre acest segment. Ei vor imagine si exclusivitate, iar Maybach nu poate sa ofere la acest capitol mai mult decat Rolls-Royce. In plus, marca britanica controlata de BMW a dezvoltat deja o adevarata gama, in vreme ce Maybach a ramas cu acelasi model, oferit in mai multe versiuni.

2 ani. Cam aceasta este perioada in care se spune ca Daimler AG va decide soarta Maybach. In conditiile in care Maybach mai poate primi cel mult un facelift, dar nu si un model nou, soarta acestei marci pare pecetluita. Definitiv.

Sursa: WorldCarFans


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.