Mitsubishi a prezentat preturile variantei de serie a modelului iMIEV pentru piata britanica.

Mitsubishi iMIEVMasinile electrice incep treptat sa-si faca aparitia in peisajul industriei auto. Chiar daca nu au o autonomie foarte mare, chiar daca nu exista o retea de incarcare a bateriilor bine pusa la punct. Cu toate acestea, mai toti producatorii vor sa fie printre primii care vin cu alternative electrice, asa ca le ofera in productia de serie.

Mitsubishi iMIEVSa zicem insa ca cele cateva probleme prezentate mai sus pot fi depasite de unii oameni, care tin neaparat sa fie la moda si sa protejeze mediul. Masinile electrice mai au insa o problema, iar aceasta nu poate fi depasita acum. Sunt scumpe.

Foarte scumpe, daca ne raportam la ceea ce ofera masina respectiva. De exemplu, Mitsubishi a anuntat preturile pentru piata britanica ale modelului iMIEV, testat de Sotto anul trecut.

Mitsubishi iMIEVMasina costa in mod normal circa 43.000 euro, dar pentru ca Marea Britanie ofera un bonus (5.000 lire sterline) pentru achizitia masinilor nepoluante, pretul pentru client ajunge la circa 37.000 euro. Destul de mult daca ne gandim ca acest nivel de pret este caracteristic acum unei berline premium, cu un turbodiesel destul de prietenos cu mediul. In aceste conditii, cati clienti ar vrea atat de mult sa protejeze mediul incat sa plateasca aproape 40.000 euro pentru un monovolum de clasa mini?

Mitsubishi iMIEVMitsubishi iMIEV are un motor electric care produce 64 CP si 180 Nm. Masina este capabila sa ajunga la o viteza maxima de 130 km/h (convenabil, avand in vedere ca este destinata strict oraselor). Autonomia este de 160 km, iarasi o valoare convenabila pentru marea majoritate a celor care folosesc masina in oras. Timpul de incarcare completa a bateriilor este circa 6 ore, dar Mitsubishi ofera si un dispozitiv care poate duce bateria la 80% din capacitate in doar 30 de minute.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.