Porsche Panamera este prima berlina cu 4 usi de la Porsche, dar nemtii au stiut sa nu piarda nimic din dinamica.

Jurnalistii de la Autocar au fost invitati la un curs de condus pe gheata si nu unul oarecare, ci unul in care vedeta a fost noul Porsche Panamera. Fie ca a fost testat in versiune "S", cu doar doua roti motrice, fie ca a fost vorba de versiunea "4S", cu tractiune integrala.


Desi este o berlina cu 4 usi, Porsche Panamera pastreaza dinamica atat de cunoscuta a modelelor Porsche, iar germanii au incercat sa faca din acest modelul unul supersport, care sa ofera aceeasi satisfactie din punct de vedere la performantelor, ca oricare alt model Porsche.

Porsche PanameraModelul de 400 CP, cu tractiune pe puntea spate, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde si atinge o viteza maxima de 283 km/h. Consumul combinat de combustibil este de 10,8 litri/100 km, iar emisiile de CO2 ajung la 253 g/km.

Panamera 4S este echipat cu motor V8 de 4,8 ce dezvolta o putere de 400 CP, puterea fiind transmisa catre toate cele patru roti prin intermediul cutiei de viteze PDK, cu doua discuri de ambreiaj si 7 trepte. Acest model accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5 secunde, viteza maxima fiind de 282 km/h. Consumul mediu de combustibil este de 11,1 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 260 g/km.

Porsche PanameraModelul de top este Panamera Turbo, echipat cu motor V8 biturbo de 4,8 litri, ce dezvolta o putere maxima de 500 CP, aceasta fiind transmisa catre roti prin intermediul cutiei de viteze PDK. Modelul dispune de tractiune integrala si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,2 secunde, atingand o viteza maxima de 303 km/h. Consumul mediu de combustibil ajunge la 12,2 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 286 grame/km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.