Japonezii au mari probleme, initiind o campanie de rechemari pentru milioane de masini.

Toyota a anunta ieri ca va demara o ampla campanie de rechemari in service pentru anumite modele vandute in Europa, tot din cauza problemelor cu pedala de acceleratie. Niponii spun ca mecanismul acceleratiei se uzeaza cu timpul, iar din aceasta cauza pedala de acceleratie poate functiona mai greu.

Problemele apar atunci cand pedala revine mai greu la pozitia initiala sau se poate bloca, iar motorul turat excesiv ar putea impiedica soferii sa opreasca in timp util masina, ajungandu-se la accidente grave. Toyota va anunta in cel mai scurt timp proprietarii masinilor vizate de rechemare, acestora urmand sa le fie inlocuite mecanismele pedalei, fara nici un cost pentru proprietari.

Niponii spun ca se lucreaza inca pentru depistarea modelelor cu probleme, iar apoi va fi anuntat numarul acestora. In aceasta perioada se schimba furnizorul acestor sisteme pentru modelele care ies de pe banda de asamblare, asa ca nu este necesara oprirea productiei modelelor pentru Europa.

Toyota face aceasta precizare din cauza faptului ca, in America, 8 modele de pe piata locala au fost suspendate din productie, timp de o saptamana, timp in care procesul de fabricatie va integra noi componente pentru pedala de acceleratie.

In toamna anului trecut, Toyota a demarat cea mai mare rechemare din istoria industriei auto, proprietarii a peste 3,8 milioane de masini Toyota si Lexus fiind invitati in service pentru probleme tot cu pedala de acceleratie, care se poate bloca in mocheta masinii, ajungandu-se la accidente grave. Dealtfel, rechemarea a fost initiata dupa ce un ofiret de politie si familia acestuia au murit in urma unui accident, dupa ce acceleratia Lexusului pe care-l conduceau a ramas blocata, la o viteza de 160 km/h.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.