Volkswagen subliniaza capacitatile noului Golf R prin cateva poze cu masina pe zapada.

VW Golf RInspirati probabil de zapada cazuta din belsug in Europa, cei de la Volkswagen au publicat cateva poze care surprind masina pe zapada, element in care distractia ar trebui sa fie garantata cu Golf R, datorita puterii motorului si tractiunii integrale.

Noul Golf R, inlocuitorul vechiului R32, este echipat cu un motor cu 4 cilindri, turbo, de 2 litri, care dezvolta o putere maxima de 270 CP, cuplul maxim fiind de 350 Nm/2.500 - 5.000 rpm.

VW Golf RTractiunea integrala 4Motion face ca super hothatch-ul sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 5,7 secunde (chiar cu 0,2 secunde mai repede, daca este cuplat la cutia de viteze DSG), viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. Masina are un rival cu aceeasi sigla, Scirocco R, dar acesta din urma ofera 5 CP mai putin si tractiune doar pe puntea fata.

Germanii au sesizat faptul ca cele doua modele s-ar putea intersecta in preferintele clientilor, as aca au setat putin diferit modelul Scirocco R, acesta afisand sprintul 0 - 100 km/h in 6,5 secunde.

VW Golf RIn ciuda performantelor foarte bune, Golf R reuseste sa obtina un consum mediu de doar 8,5 l/100 km, adica mult mai putin decat cei 10,7 litri/100 km cu care este creditat vechiul R32, acesta fiind cu 20 CP mai slab, in ciuda faptului ca foloseste un V6 de 3,2 litri.

VW Golf R


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.