Intreaga industrie auto, de la giganti precum Ford, GM, Renault si Nissan, pana la constructori auto care produc sub 200 de unitati anual cum ar fi Tesla Motors, Shelby SuperCars, a recurs la dezvoltarea de vehicule electrice, deoarece peste zece ani acestea vor detine 10% din vanzarile globale, potrivit analistilor.

Volvo
Compania auto suedeza Volvo a prezentat in ianuarie la Salonul Auto de la Detroit o versiune electrica a coupe-ului C30, potrivit The Independent. Prototipul electric C30 a fost dezvaluit in septembrie 2009.

Volvo C30 electricVolvo va avea in 2011 o flota de masini C30 electrice pentru testare.
Potrivit companiei, noul model foloseste doar un sfert din energia necesara unui model care ruleaza pe combustibili fosili. C30 electric are o viteza maxima de 130 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 11 secunde.
Autonomia este pentru 150 de km, iar bateriile pot fi incarcate in opt ore.

Tesla Motors
TeslaConstructorul american de masini sport Tesla Motors are in plan fabricarea de autoturisme electrice, potrivit guardian.co.uk. Strategia companiei sunt investitiile pentru marirea gamei, insa pe langa modelele sport si sedan are in vedere dezvoltarea unui roadster electric.

Elon Musk, presedintele Tesla Motors, a anuntat ca peste cinci ani va produce un vehicul electric accesibil, care va costa 30.000 de dolari. Musk estimeaza ca vor fi fabricate pana la 1.000 de masini sport electrice pe an. “Pentru o companie mica este o tinta mare pentru ca in urma cu un an construiam 150 de masini”, a precizat Musk.

Smart
Smart a pornit productia de serie la finalul anului 2009 pentru a doua generatie de autovehicule cu motor electric, in Hambach, Franta, model care va ajunge in Romania in 2012.

smart edVor fi produse 1.000 de unitati pana in 2012. Primele unitati vor fi distribuite in marile orase din Europa si America, potrivit vroom.be.
A doua generatie a modelului Smart Fortwo cu motor electric este dotata cu o baterie litiu-ion produsa de Tesla Motors plasata intre punti. Un motor electric de 41 CP cu un cuplu de 120 Nm este incorporat in partea din spate a masinii.

Modelul smart fortwo electric accelereaza de la 0 la 60 km in 6.5 secunde. Smart fortwo electric poate fi incarcat la orice sursa de curent din casa. In Germania, o incarcare completa a bateriei costa aproximativ 2 euro si este suficienta pentru parcurgerea a 115 kilometri.

Afla care sunt ceilalti constructori care vor oferi masini electrice, pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.