Reteaua de autostrazi a Chinei a ajuns la 65.000 km de autostrada si este in plina crestere.

Chinezii au cea mai mare retea de autostrazi, dupa Statele Unite ale Americii si inaintea Germaniei. Bilantul pentru anul trecut arata ca China a ajuns la o retea de 65.000 km de autostrada. Numai anul trecut au fost inaugurate autostrazi totalizand aproape 5.000 km.

Chinezii nu se apresc aici, pentru ca tot anul trecut au demarat constructia altor 16.000 km, in cadrul unui program foarte ambitios pentru dezvoltarea infrastructurii, inceput in 2005.

Din acel an, 2005, chinezii si-au propus ca, pana in 2020, reteaua nationala de autostrazi sa ajunga la 100.000 km. Oficialii chinezi spun insa ca lucrarile sunt mai avansate decat era programat, as aca vor ajunge la aceasta cifra inaintea termenului stabilit.

Chinacartimes scrie ca autostrazile din China sunt foarte bune si foarte bine intretinute, in conditiile in care, cu doar cateva exceptii, sunt extrem de libere, majoritatea populatie preferand sa calkatoreasca cu trenul intre marile orase. Limita de viteza pe aceste autostrazi este de 110 km/h, dar se poate merge mult mai repede din cauza semnalizarii foarte precise a camerelor radar fixe.

Incepand din 2001, China are a doua retea de autostrazi din lume, ca lungime, dupa Statele Unite (aproximativ 100.000 km) si Gemania (aprox 15.000 km).

Sursa: ChinaCarTimes


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.