Tata Motors le prezinta americanilor cea mai ieftina masina din lume.

Tata NanoLa putin timp dupa prezentarea modelului Nano, cei de la Tata Motors au spus ca se gandesc serios sa ofere masina si in Statele Unite, desi reprezinta exact opusul a ceea ce au si cumpara americanii de pe propria piata. Indienii au afirmat ulterior ca vor oferi masina si in America, iar acum au si adus-o pentru a vedea primele reactii.

Tata NanoModelul Nano a fost prezentat jurnalistilor americani in cadrul unui eveniment organizat in Detroit, iar indienii compara masina, in comunicatul de presa, cu ceea ce a insemnat pentru America modelul T al lui Henry Ford. Cum o vor aprecia insa jurnalistii americani, ramane de vazut, mai ales ca a fost vorba de o prezentare statica, in cadrul careia doritorii au putut-o analiza in amanunt, dara fara sa o conduca.

Tata NanoModelul pentru India dispune de un propulsor construit din aluminiu, cu doi cilindri, de 623 cc, care dezvolta 33 CP. Motorul este alimentat prin injectie multipunct de benzina si este controlat de un sistem electronic de management. Pentru europeni acest motor se pare ca nu este considerat suficient de bun. Versiunea prezentata la Salonul Auto de la Geneva a fost echipata cu unul cu 3 cilindri, cuplat la o cutie de viteze automata, cu 5 trepte. Consumul mediu ar trebui sa fie cam 4,7 l/100 km, iar viteza maxima nu va depasi 110 km/h. Specificatiile pentru Europa ar urma probabil sa fie si cele pentru Statele Unite.

In India, pretul modelului Nano incepe dela 2.200 de dolari, iar cererea este foarte mare. Problema majora o reprezinta insa listele de asteptare foarte mari, care i-au facut pe unii doritori sa renunte la rezervari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.