Modelul Sandero produs de Dacia, in varianta pe GPL, a inregistrat un succes important in Franta de la lansarea sa anul trecut, iar la finalul lunii noiembrie vanzarile depasisera 14.000 de unitati, respectiv 35% din totalul de autovehicule Sandero vandute, relateaza Les Echos.

Dacia SanderoPiata masinilor pe gaz de petrol lichefiat (GPL), aflata in impas in ultimii zece ani in Franta, ar putea fi revitalizata de noile masini de mici dimensiuni, noteaza publicatia franceza.

Inmatricularile noi au depasit 24.000 de unitati anul trecut, din totalul de 2,2 milioane masini, un prag care nu mai fusese atins in ultimii zece ani, conform NewsIn.

Rezultatul este surprinzator mai ales din cauza factorilor ce limiteaza sectorul GPL, deoarece constructorii nu dau prea des informatii despre ofertele pe care le au in acest domeniu.

Dacia SanderoNici din punct de vedere financiar, alegerea unui model pe GPL nu este foarte avantajoasa in Franta, deoarece costul scazut al carburantului este contrabalansat de consumul mai mare cu 20% decat in cazul benzinei. Totodata, in Franta mai putin de o benzinarie din sase este echipata cu GPL.

In pofida acestor riscuri, versiunea GPL a Sandero si-a gasit multi cumparatori, mai ales intre cei cu buget limitat. Versiunea pe GPL a fost comercializata la un pret doar putin mai mare decat cel al versiunii pe benzina si a beneficiat de o prima ecologica de 2.000 euro, astfel ca pretul unui Sandero a inceput de la 7.000 euro. La modelele mai mari, precum Logan, oferta pe GPL nu a suscitat acelasi interes.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.