Constructorul suedez Volvo a fost vandut de Ford catre compania chineza Geely.

VolvoFord a anuntat ieri ca Volvo a fost vandut constructorului chinez Geely. Discutiile dureaza de cava timp, dar acum s-a ajuns la un consens intre cele doua parti. Detaliile tranzactiei nu au fost facute publice, iar cei de la Ford au prezentat comunicatul cu mentiunea ca mai sunt de discutat niste aspecte, vanzarea propriu zisa urmand sa aiba loc la inceputul anului viitor.

Chinezii s-au aratat interesati de Volvo inca de cand Ford a spus ca vrea sa vanda constructorul suedez si au ajuns in luna octombrie a acestui an sa fie preferati de Ford.

Urmatoarea perioada se va pune la punct documentatia si se va trece la obtinerea aprobarilor din partea guvernelor celor doua state si a altor institutii financiare.

Geely logoGeely este unul dintre cei mai dinamici constructori chinezi, dar nu are o prezenta semnificativa in Europa, vanzarile fiind concentrate pe piata locala. Constructorul chinez a inceput sa produca automobile in 1997 si are acum mai multe modele, toate in categoria masinilor de volum, accesibile, fara pretentii. Chinezii au dezvoltata si propria gama de propulsoare, cu cilindreea intre un litru si 1,8 litri, accesul la tehnologia Volvo fiind probabil un lucru esential pentru Geely, in vederea importarii acesteia la propria gama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.