Smart a pornit productia de serie pentru a doua generatie de autovehicule cu motor electric, in Hambach, Franta, model care va ajunge in Romania in 2012.

smart edVor fi produse 1.000 de unitati pana in 2012. Primele unitati vor fi distribuite in marile orase din Europa si America, potrivit vroom.be. Noul Smart Fortwo electric va fi lansat initial pentru clientii din Berlin si din alte orase din Europa si Statele Unite ale Americii, ei urmand a deveni trendsetterii curentului eco-friendly prin testarea in conditii reale a vehicului. Incepand cu anul 2012, vehiculul va fi disponibil tuturor persoanelor interesate, inclusiv celor din Romania.

A doua generatie a modelului Smart Fortwo cu motor electric este dotata cu o baterie litiu-ion produsa de Tesla Motors plasata intre punti. Un motor electric de 30kW/41 CP cu un cuplu de 120 Nm este incorporat in partea din spate a masinii.

smart edModelul smart fortwo electric accelereaza de la 0 la 60 km in 6.5 secunde – la fel de rapid precum un model diesel sau pe benzina. Viteza maxima a vehiculului a fost limitata intentionat la 100 km/h, o viteza potrivita pentru oras. O baterie incarcata complet este suficienta pentru a conduce 115 kilometri. Pentru a se incarca complet, vehiculul trebuie conectat la o sursa de energie doar trei ore.

Datorita caracteristicilor motorului electric, smart fortwo electric are nevoie de o singura treaptǎ de viteza. Nu este necesara schimbarea vitezelor – un avantaj major in traficul dens din oras. La mersul cu spatele directia de rotatie a motorului este inversa.

Modelul smart fortwo electric poate fi incarcat la orice sursa de curent din casa. In Germania, o incarcare completa a bateriei costa aproximativ 2 euro si este suficienta pentru parcurgerea a 115 kilometri - mai mult decat suficient pentru traficul din oras.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.