Noua generatie a compactei germane a castigat primul premiu important din cariera.

Opel AstraSpecialistii auto europeni au acordat modelului Opel Astra primul sau trofeu important, acesta castigand premiul Volanul de Aur pentru clasa compacta. Acesta este cel mai prestigios premiu acordat de revistele Auto Bild ale Grupului Axel Springer. In cadrul competitiei din acest an au votat cititori din 26 de tari europene, reprezentand in total peste 40 de milioane de persoane.

Opel AstraNoul Opel Astra a castigat la o distanta considerabila, obtinand calificative maxime la urmatoarele categorii: motorizari, consum de energie, sasiu, franare, directie si sisteme de asistare a soferului relevante din punct de vedere al sigurantei. Pilotii de sporturi cu motor si expertii tehnici au clasat modelul Astra pe locul intai. Pilotii de curse au acordat modelului Astra sapte puncte din opt posibile. Expertii tehnici au acordat autovehiculului compact cinci puncte din opt posibile.

Opel AstraAstra merge pe urmele modelului Opel Insignia, devenind de asemenea un autovehicul castigator. "Suntem extrem de incantati de primirea acestui premiu chiar inainte ca cea de-a zecea generatie de autovehicule compacte sa isi faca aparitia in saloanele auto", a declarat Carl-Peter Forster, Presedintele Consiliului de Supraveghere al Adam Opel GmbH. Noul model Astra cu 5 usi, lansat la inceputul acestui an in cadrul Salonului Auto IAA de la Frankfurt, aduce in clasa compacta propria interpretare a limbajului de design premiat al marcii, ce sustine imbinarea maiestriei sculpturale cu precizia germana, impreuna cu o multitudine de inovatii tehnice ce au fost introduse pentru prima data la modelul Insignia.

Opel AstraCompetitia Volanul de Aur este organizata in doua etape. in prima runda, cititorii europeni si-au votat autovehiculele preferate, selectand 46 de autovehicule in cadrul a sase categorii (clasa mica, compacta, mijlocie superioara, de lux, supersport si utilitare). In continuare, un juriu format din 50 de experti, inclusiv tehnicieni, piloti de curse, editori sefi si celebritati au testat si au evaluat autovehiculele concurente in ceea ce priveste confortul, dinamica si calitatea. Pe langa mai multe celebritati germane, la vot au participat de asemenea piloti de curse, inclusiv dublii campioni mondiali la raliu Walter Röhrl si Isolde Holderied, pilotii DTM Mattias Ekström si Ralf Schumacher; legenda germana Hans-Joachim Stuck si celebrul pilot elvetian Christina Surer.

Opel a castigat premiul Volanul de Aur de 12 ori in cei 33 de ani in care a avut loc competitia. Modelul Opel Zafira a fost ultimul castigator, in anul 2005.

Sursa - Opel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.