Noul Opel Astra are un pret de pornire de 14.250 euro pentru piata din Romania.

Opel AstraNoua generatie a compactei germane Astra va putea fi cumparata in Romania incepand cu a doua jumatate a lunii noiembrie. De fapt atunci se preiau comenzile, urmand ca primele livrari sa fie facute in decembrie sau ianuarie. Pretul de pornire pentru noul Opel Astra este de 14.250 euro cu TVA inclus, gama completa a preturilor urmand sa fie comunicata peste cateva saptamani.

Opel AstraNoul Astra este considerat principalul competitor pentru Golf, modelul produs de VW dominand clar clasa compacta in Europa. Cu un stil modern, nou, lipsit de linii riscante, Opel Astra are sanse sa puna probleme rivalului sau, din punct de vedere al vanzarilor.

Opel AstraCompacta germana este propusa cu 4 motoare pe benzina si 4 turbodiesel, existand si propulsoare preluate de la vechea generatie, dar si unele complet noi. Astfel, motoarele pe benzina sunt de 1,4 litri (100 CP), 1,6 litri (115 CP), 1,4 litri turbo (140 CP) si 1,6 litri turbo (180 CP). Gama propulsoarelor diesel debuteaza cu CDTI-ul 1,3 litri si 95 CP si continua cu un 1,7 CDTI de 110 CP oferit si in versiune de 125 CP. Cel mai puternic diesel este cel de 2 litri si 160 CP.

Media consumului mediu al propulsoarelor pe benzina este de 6,1 l/100 km, iar cea a motoarelor turbodiesel este de 4,6 litri/100 km.

Vechea generatie Astra, prezenta inca in showroom-uri va fi produsa in continuare si va fi comercializata in paralel cu noul model. Dealtfel si pana acum, Astra H a fost vanduta in paralel cu vechea Astra G, acest din urma model iesind insa din productie in acest an.

Opel AstraDaca preturile noi Astra vor porni de la 14.250 euro, cele ale actualului Golf pornesc de la 14.845 euro (TVA inclus, motor de 1,4 litri si 80 CP, benzina). In aceste conditii, un competitor important in Romania va fi noul renault megane al carui pret de pornire este de 14.300 euro, dar cu discount care scade pretul la 12.900 euro.

Cum vi se pare pretul de baza al noului model Astra? Merita sau exista alternative mai bune?

Sursa: Mediafax


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.