Nu este vorba de un accident, ci de o idee a celor de la Mercedes.

Mercedes SLS AMGGermanii au gasit un inedit mod de a promova noul lor bolid, SLS AMG. Au luat o masina si au urcat-o cu o macara pe acoperisul noului muzeu al marcii. Si pentru ca senzatia sa fie completa pentru privitori, masina a urcat cu portierele gullwing deschise. "Zborul" s-a terminat cu bine, iar modelul SLS AMG s-a instalat deasupra tuturor celorlalte exponate din muzeul Mercedes de langa Stuttgart.


Mercedes SLS AMG, dispune de un motor V8, aspirat, de 6,2 litri, care dezvolta 571 CP/6.800 rpm si 650 Nm/4.750 rpm. Propulsorul este unul setat clar catre performanta la nivel de circuit, sistemul de ungere fiind unul de tip carter sec. Cutia de viteze, cu dublu ambreiaj si 7 trepte, face corp comun cu diferentialul spate. Desi germanii spun ca s-au facut efoturi pentru a pastra greutatea masinii la un nivel cat mai redus, SLS AMG cantereste totusi putin peste 1,6 tone.

Mercedes SLS AMGMotorul reuseste sa propulseze masina pana la 100 km/h in 3,8 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 317 km/h. Se pare ca eforturile germanilor pentru a obtine un consum decent pentru acest propulsor de capacitate mare au dat roade, primele teste evidentiind un consum mediu de 13,2 l/100 km.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.