Comisia Europeana (CE) a stabilit principalele cerinte si specificatii tehnice necesare lansarii serviciului european de taxare rutiera electronica (SETRE), ce va usura plata taxelor rutiere pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Decizia va permite utilizatorilor de drumuri sa incheie un singur abonament cu un singur furnizor de servicii si sa foloseasca un singur echipament electronic de bord, informeaza NewsIn.

SETRE va fi disponibil la toate infrastructurile de pe intreg teritoriul comunitar – autostrazi, tuneluri, poduri – la care taxa rutiera se poate plati cu ajutorul echipamentului de bord. In timp, SETRE va permite reducerea tranzactiilor in numerar la statiile de taxare, ameliorand astfel fluidizarea traficului si reducand congestionarea drumurilor.

Aceasta decizie este cea mai importanta ameliorare pentru soferi de la eliminarea controalelor la frontiere, considera vicepresedintele Comisiei Europene Antonio Tajani, responsabil de transporturi.

Sistemele electronice de taxare rutiera au fost introduse in mai multe tari europene la inceputul anilor '90. Majoritatea sistemelor functioneaza pe baza unui echipament de bord care transmite caracteristicile vehiculului operatorilor de drumuri, astfel incat sa poata stabili cuantumul taxei, in functie, de exemplu, de greutatea si dimensiunile masinii.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.