Coreenii au prezentat versiuni hibrid (concepte) pentru cee'd facelift si pentru noul Sorento.

Salonul Auto de la Frankfurt a marcat debutul noii generatii Sorento si a facelift-ului compactei cee'd, dar pentru a fi in tema evenimentului coreenii au venit si cu doua concepte. Functionale, spun ei, desi evita sa avanseze un termen pentru intrarea in productia de serie.

Kia cee'd HybridKia cee'd este prezenta deja pe piata in versiune cu sistem Stop/Start, dar modelul hibrid vine cu avantaje si mai mari la nivelul consumului, spun coreenii care nu precizeaza insa nici o valoare. Motorul conventional, unul pe benzina, de 1,6 litri este sustinut de un motor electric care produce 20 CP si 105 Nm. Transmisia este asigurata de o noua cutie de viteze cu variatie continua. Bineinteles ca este prezent si sistemul Stop/Start al carui rol este acela de a minimiza consumul in mediul urban. In ciuda greutatii bateriilor, plasate intr-o parte a portbagajului, Kia cee'd hibrid poate accelera de la 0 la 100 km/h in 11,8 secunde, viteza maxima fiind de 185 km/h. Coreenii au ramas datori cu valorile consumului, ei precizand doar faptul ca masina inregistreaza emisii de CO2 de 96 grame/km, adica cu 25% mai mici decat un cee'd normal, cu acelasi motor de 1,6 litri.

Kia Sorento HybridNoua generatie Sorento a primit, de asemenea, un tren de rulare hibrid, dar aici informatii sunt si mai putine. SUV-ul coreenilor are sub capota un motor foarte mic pentru dimensiunile masinii, unul de 1,6 litri diesel, a carui turbina speciala asigura o putere maxima de 163 CP. La acest motor se adauga unul electric, capabil sa produca 40 CP. Tractiunea este doar pe puntea fata, probabil din cauza motorului prea mic pentru patru roti motrice. Ca si in cazul hatchback-ului cee'd, coreenii nu spun valoarea consumului mediu al acestui SUV hibrid si nu anunta nici performantele dinamice. Ne spun, in schimb, ca datorita acestui motor mic, Sorento hibrid cantareste sub 1,7 tone, cu 100 kg mai putin decat un Sorento cu motor clasic. Sorento hibrid se prezinta si o noua realizare tehnologica, o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, pe care o vom vedea si pe alte modele Kia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.