Firmele de leasing vand masinile in tara si in strainatate la "pachete" de cel putin patru masini, la preturi mai mici cu 40-50% fata de pretul achitat initial in 2008, sustin reprezentanti ai pietei de leasing.

"In general masinile s-au ieftinit, in medie, cu 40-50% fata de 2008, motiv pentru care firmele de leasing vand de multe ori in pierdere masinile recuperate", a declarat directorul general al Impuls Leasing, Razvan Diaconescu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca Impuls Leasing a vandut in primele sapte luni ale acestui an aproximativ de 600 de masini recuperate, circa 10% dintre acestea fiind vandute in tari precum Germania, Franta sau Austria.

Citroen C5"Exportam de aproximativ o luna si jumatate o parte dintre masinile recuperate. Preturile sunt mai mici la export, insa se vand la pachet", a mentionat Diaconescu, explicand ca in momentul actual trebuie sa incerci sa vinzi prin toate canalele disponibile.

Reprezentanti ai companiilor de leasing sustin ca intr-un pachet sunt incluse cel putin patru masini.

La randul sau, directorul general al Raiffeisen Leasing, Mihaela Mateescu, a precizat ca firma pe care o conduce a promovat deja oferta de bunuri rulate si la nivel international, cu ajutorul platformei web a grupului Raiffeisen, care centralizeaza toate obiectele de leasing recuperate de subsidiarele Raiffeisen Leasing International.

Hyundai i10"Prin intermediul acestui canal am reusit sa gasim interes pentru achizitia acestor bunuri in tari precum: Ungaria, Olanda, Polonia, Germania, Moldova, Albania, Grecia, Slovacia, unde exista clienti care obisnuiesc sa achizitioneze cu plata integrala mai multe unitati la pachet", a adaugat Mateescu.

Alti jucatori de pe piata de leasing au dezvoltat platforme online si sunt pregatiti sa exporte masini la nivel international, sub forma de licitatie.

Directorul general al VB Leasing, Peter Demmer a spus ca pana in prezent "nu a fost vandut niciun obiect in strainatate, dar platforma online Motrada, care se poate accesa prin intermediul site-ului companiei, poate facilita acest lucru pe viitor, mergand pe sistemul de licitatie".

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.