BMW a prezentat cel mai sigur BMW Seria 7 si nu vorbim de testele EuroNCAP.

BMW Seria 7 High SecuritySunt unii oameni pentru care un BMW Seria 7 normal reprezinta prea putin. Prea putin la nivelul protectie, nu al performantelor. Este vorba de acei oameni care infrunta zi de zi riscul de a fi atacati. Fie pentru ca au foarte multi bani, fie pentru ca au deranjat pe cineva, fie pentru ca sustin o politica care nu place absolut deloc unora.

BMW Seria 7 High SecurityToti acesti oameni au nevoie de protectie, iar cand vine vorba de asa ceva la capitolul masini, sedanurile de lux special preparate reprezinta cam tot ce se poate face in sensul protectie pe timpul deplasarii cu masina. Atat BMW cat si Mercedes ofera modelele de lux care pot raspunde acestei provocari si de obicei se ofera mai mult decat e necesar. E mai bine sa fii precaut.

BMW Seria 7 High SecurityDupa lansarea noii generatii BMW Seria 7, bavarezii au lucrat ceva timp la versiunea blindata a acesteia. Se numeste BMW Seria 7 High Security si este un fel de tanc deghizat, pe roti, fara armament. Doar blindat. Nivelul de protectie este unul absolut impresionant, spun germanii, in principal datorita conceptiei. BMW dezvoltat Seria 7 High Security in paralel cu modelul normal. In acest fel nu s-a luat un Seria 7 care sa fie apoi blindat, ci s-a lucrat direct si la modelul blindat. Avantajul provinde din faptul ca suspensiile (modificate), transmisiile, motoarele au fost setate sa se descurce foarte bine cu surplusul important de greutate cauzat de blindaj. In plus, placile de otel de pe caroserie nu afecteaza designul masinii, aspect foarte important pentru ca este esential ca o masina blindata sa arate pe cat posibil identic cu una normala. Sa nu atraga atentia in nici un fel.

Toata caroseria este blindata cu placi de otel, care rezista cam la orice fel de atac urban, cu orice fel de arme, mai putin - probabil - artilerie grea, specifica fortelor armate. Geamurile laminate sunt concepute dupa sistemul multistrat, au 6 cm grosime si rezista la arme puternice.

BMW Seria 7 High SecurityBMW ofera doua modele in versiune High Security, 750Li si 760 Li. Cel mai puternic model, 760Li High Security dispune de un propulsor V12 biturbo, de 6 litri, care produce 544 CP/5.250 rpm si 750 Nm/1.500 rpm, transmisia find asigurata de o cutie automata, cu 8 trepte. Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6,2 secunde, adica cu 1,6 secunde mai slab decat un 760i fara blindaj.
Celalalt model, BMW 750Li High Security este echipat cu un V8 biturbo de 4,4 litri, care produce 407 CP/5.500 - 6.400 rpm si 600 Nm/1.750 - 4.500 rpm. Acceleratia 0 - 100 km/h este posibila in 7,9 secunde. Ambele modele au viteza maxima limitata electronic la 210 km/h.

BMW Seria 7 High SecurityPe langa puterea motorului, pasagerii se pot baza si pe sistemele instalate de BMW. Alarma in caz de atac, pneuri run-flat, senzori de gaz care se activeaza automata in caz de atac cu gaze si ridica geamurile, blocheaza usile si opresc fluxul de aer din exterior. exista chiar si rezerve de aer respirabil, activate tot automat in asemenea cazuri. Cum multe exemplare High Security vor ajunge la oficialitati, BMW are si un departament care analizeaza cerintele speciale ale acestora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.