Noul Ford Focus RS a reusit cel mai rapid timp al sau pe circuitul german Nurburgring.

Ford Focus RSFratele mai potent al modelului ST, Ford Focus RS are sub capota acelasi motor turbo, cu 5 cilindri in linie, de 2,5 litri, dar puterea maxima a ajuns la 300 CP, fata de cei 225 ai ST-ului. Cel mai puternic Ford de serie accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde si atinge 250 km/h, viteza maxima limitata electronic.

Focus RS are tractiune doar pe puntea fata, dar cei de la Ford spun ca au pregatit o suspensie speciala pentru aceasta punte. Exista si un diferential cu alunecare limitata, asa ca puterea ar trebui sa fie gestionata fara sa afecteze acuratetea directiei in virajele luate in forta. Se pare ca rezultatele sunt destul de bune daca ne orientam dupa timpul reusit recent de Focus RS pe circuitul Nurburgring - 8 minute si 26 de secunde.


Totusi cei de la Ford trebuie sa mai incerce cateva ture pe Nurburgring. Asta pentru ca timpul de 8 minute si 26 de secunde este mai slab decat cele 8 minute si 17 secunde reusite de Megane R26.R, in conditiile in care hothatch-ul francez are doar 230 CP.

Sursa: Carscoop


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.