Renault SA, cel de-al doilea constructor auto din Franta, a raportat in primul semestru o pierdere neta de 2,712 miliarde euro, comparativ cu un profit de 1,58 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul scaderii vanzarilor de autoturisme la nivel mondial, relateaza Bloomberg.

Veniturile au scazut in perioada analizata cu 24%, la 15,99 miliarde euro. Analistii estimau o pierdere de 2,39 miliarde euro, pe fondul unor vanzari de 15,9 miliarde euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Dacia SanderoRenault, ca si alte companii auto, a recurs in primul semestru la inchiderea unor fabrici, in incercarea de a diminua stocurile. Chiar daca primele de casare acordate de guvernele europene au pus capat in iunie tendintei de scadere a vanzarilor, volumele au fost in continuare cu 11% mai mici in primul semestru.

"Am anticipat criza din iulie 2008 si am luat primele masuri necesare pentru depasirea acesteia", a declarat directorul executiv Renault, Carlos Ghosn. Managerii se concentreaza asupra pregatirii companiei pentru perioada post-criza.
Constructorul modelelor Megane, Clio si Laguna a inregistrat o pierdere operationala de 620 milioane euro, comparativ cu un profit de 865 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile Dacia, in crestere cu 20,3%

Dacia LoganDacia, marca a grupului francez Renault, a inregistrat in primele sase luni ale anului o crestere a vanzarilor cu 20,3%, la 153.826 unitati, de la 127.842 unitati in acelasi interval din 2008, potrivit NewsIn.

Citeste articolul integral pe Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.