Germanul va lua startul in urmatoarea cursa din Formula 1, in locul lui Felipe Massa.

Regretat de multi dupa decizia sa de a-si incheia cariera la finalul sezonului 2006, Michael Schumacher are parte de o revenire neprogramata in Formula 1. Ferrari a anuntat oficial ca Schumacher ii va lua locul lui Felipe Massa, accidentat in calificarile cursei de la Hungaroring.

Michael SchumacherSchumacher, in varsta de 40 de ani, nu si-a exprimat pana acum dorinta de a reveni in Formula 1, el ramanand consultant pentru echipa italiana, cu atributii importante si in dezvoltarea masinilor de serie. Pilotul german spune insa ca nu poate ignora situatia scuderiei, asa ca, la cererea formulata de Ferrari, a decis sa revina in monopost, pana cand Felipe Massa va putea reveni pe circuite.

Michael SchumacherDecizia lui Schumacher este una care va mari mult cota de audienta a Formulei 1, iar noi vom avea parte de spectacol. Nimeni nu asteapta minuni de la Schumacher, avand in vedere varsta si faptul ca nu a mai pilotat constant un monopost in ultimii 3 ani. In plus, Ferrari nu se regaseste in acest sezon de F1, abia in ultimele curse regasindu-se pe podium. Tocmai aceasta situatie va genera spectacol. Schumacher nu are ce pierde. Nu se bate pentru titlul mondial, rezultatele lui contand doar in clasamentul echipelor. La Ferrari, Schumacher va fi coechipier cu Kimi, finlandezul caruia i-a administrat o depasire extraordinara in ultima cursa din sezonul 2006, ultima oficiala pentru Michael Schumacher la acea vreme.

Michael SchumacherDealtfel, ultima cursa a lui Schumacher, in Marele Premiu al Braziliei 2006, a fost una extraordinara. Germanul nu prins nici macar podiumul, terminand de locul 4, din cauza exploziei unui pneu, dar a condus extraodinar, avand cele mai frumoase depasiri si cel mai bun ritm de cursa. Schumacher a facut atunci o cursa de recuperare superba si a entuziasmat tribunele, oricum fericite pentru victoria lui Massa. Clipul de mai jos arata secvente din acesta cursa, inclusic depasirea fantastica reusita de german in detrimentul lui Raikkonen.


Accidentul lui Massa

Brazilianul de la Ferrari a avut parte de un accident grav in timpul calificarilor pentru marele Premiu al Ungariei. Un arc s-a desprins din monopostul lui Rubens Barrichello, care rula in fata lui Massa, acesta lovand cu putere casca lui Massa, in zona superioara a vizierei, la o viteza a monopostului de peste 200 km/h. Arcul respectiv, a carui greutate este de circa 900 grame, a trecut partial prin casca si l-a lovit pe Massa deasupra arcadei stangi. In urma loviturii, brazilianul nu a mai putut sa controleze monopostul, care s-a oprit in zidul de penuri de la marginei pistei. Brazilianul a fost dus de urgenta la un spital din Budapesta unde a fost supus unor interventii chirugicale si mai multor teste necesare pentru a depista leziunile cutiei craniene. In prezent, Massa se afla tot in spitalul din Budapesta, a iesit de la Terapie Intensiva si incepe recuperarea. Oricum, avand in vedere leziunile, este posibil ca brazilianul sa nu mai poata reveni in Formula 1 in actualul sezon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.